Sól kłodawska niejodowana i różowa sól himalajska

Zamów sól kłodawską niejodowaną na superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.

Substancją konieczną do poprawnego funkcjonowania ludzkiego organizmu jest sól. Jakie własności posiada różowa sól himalajska i niejodowana sól kłodawska? Czemu powinno się wykorzystywać je podczas gotowania?

Różowa sól himalajska – jakich minerałów dostarcza?

Sól kuchenna to jedna z najlepszych przypraw, która wspaniale podkreśla smak potraw. Pomimo, iż nadużywanie soli może mieć negatywny wpływ na nasze samopoczucie, to jej rozważne ilości (nie więcej niż 6 g w ciągu 24 godzin) są potrzebne dla poprawnego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, czyli pierwiastek odpowiedzialny za gospodarkę wodną i utrzymanie właściwego ciśnienia we krwi. Jednym z najzdrowszych typów soli jest sól himalajska czerpana ze złóż liczących 250 mln lat. Składnik ten zawiera wiele potrzebnych minerałów i pierwiastków, m.in. żelazo, magnez czy selen, a jednocześnie jest pozbawiony niebezpiecznych zanieczyszczeń i komponentów, np. metali ciężkich. Różowa sól himalajska doskonale uwydatnia smak dań i jest do kupienia zarówno w formie grubych, jak i drobnych kryształków.

Sól kłodawska – wykorzystywana nie tylko w przemyśle spożywczym

Sól kłodawska natomiast to substancja o wysokim stopniu czystości – zawiera 97% NaCl i jest świetnym dodatkiem do naszych kiszonek. Jest niezastąpionym źródłem potasu, żelaza czy wapnia, czyli składników niezbędnych do utrzymania dobrego samopoczucia. Sól kłodawska czerpana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie ługuje jej się, dlatego nie zatraca swoich właściwości i jest bez problemu wchłaniana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest szeroko używana nie tylko w branży spożywczej, ale również sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w kosmetyce, lecznictwie i rolnictwie.

Nasze dane adresowe:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]