Jakie pieczywo powinno się kupować?

Więcej szczegółów o pieczywie Kraków.

Pieczywo to podstawa diety człowieka w naszej tradycji. Wytwarzane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak sezam, słonecznik lub mak.

Dlaczego należy jeść pieczywo?

Pieczywo to pożywienie bardzo bogate w mnóstwo różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz wielu witaminach, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej nabywać pieczywo w tradycyjnych piekarniach. Jedynie wtedy ma się gwarancję, iż spożywane produkty nieprędko staną są czerstwe.
Ze znakomitych wypieków i niezwykłej dbałości o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich wypieki robione jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją wysokiej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.

Nasze dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]